Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Γνωρίστε μας

Η φιλοσοφία μας

Τι συμβαίνει όταν μια ολόκληρη οικογένεια είναι παθιασμένη με τη φύση? Εγκαταλείπουν τη βουή της πόλης και μετακομίζουν στο χωριό. Αυτή είναι η ιστορία της οικογένειας Κιουτσούκη (Δημήτρης, Ελευθερία και τα παιδιά τους). Έτσι το 2007 η οικογένεια Κιουτσόυκη ξεκίνησε να φυτεύει αμπέλια, κυρίως από ελληνικές ποικιλίες: Ασσύρτικο, Μαλαγουζιά, Ροδίτης, Ξινόμαυρο, στη βόρεια Ελλάδα κοντά στη Θεσσαλονίκη, σε μια περιοχή φημισμένη ήδη από την αρχαιότητα για τα ποιοτικά της κρασιά. Σήμερα έχει έναν πανέμορφο αμπελώνα 110 στρεμμάτων στους λόφους της Καμάρας του Δρυμού Θεσσαλονίκης.

Συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση, όπως την δίδαξε ο προπάππους μας στον πατέρα μας,  και όντας παθιασμένοι με τις αρχές της περμακουλτούρας εφαρμόζουμε κάτι παραπάνω από τις απλές βιολογικές μεθόδους τόσο στην αμπελοκαλλιέργεια όσο και στην οινοποίηση. Πρωτεύοντας στόχος μας; Να δημιουργήσουμε κρασιά πολύπλοκα, μοναδικά που να εκφράζουν τη φιλοσοφία μας και το terroir της περιοχής μας.

Αναζητώντας λοιπόν την πραγματική γεύση στη ζωή, δημιουργήσαμε τα κρασιά ήπιας παρέμβασης της σειράς Kamara pure.

Όλα τα κρασιά της σειράς Kamara pure προέρχονται από αυθόρμητες ζυμώσεις με τις ιθαγενείς τους ζύμες. Δεν περιέχουν κανενός είδους οινολογική ουσία και εμφιαλώνονται αφιλτράριστα.

Living wines

Let the nature to do the wines

ΑΣΕ ΤΗ ΦΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ

Τα πρώτα χρόνια που αρχίσαμε να εφαρμόζουμε τις αρχές της περμακουλτούρας στην περιοχή μας, είχαμε αρκετές δυσκολίες, δεδομένου ότι ο άνθρωπος έχει καταστρέψει τη φύση ως ένα βαθμό. Η χρήση και η κατάχρηση των λιπασμάτων, των εντομοκτόνων και των μυκητοκτόνων είναι μερικοί μόνο από τους παράγοντες που οδήγησαν στην καταστροφή αυτή και κατ’ επέκταση στην αποδυνάμωση της φύσης. Για γενιές ολόκληρες, η πλειονότητα των αγροτών και των γεωπόνων αντιμετώπιζαν τη φύση σαν κάτι το ελαττωματικό, το ελλιπές, το οποίο χρήζει της δικιάς τους παρέμβασης για να βελτιωθεί. Έτσι, προκειμένου να αναιρέσει κανείς τις αρνητικές συνέπειες όλων αυτών των λανθασμένων χειρισμών, πρέπει να γίνει σκληρή δουλειά. Αυτό περιλαμβάνει: τον συχνό έλεγχο του αμπελώνα (κάθε δύο μέρες), οι περισσότερες από τις δουλειές πρέπει να γίνονται χειρονακτικά, έτσι ώστε να μην ενοχλούμε τα άγρια ζώα όσο γίνεται, να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τη χρήση ακόμη και των τσαγιών από βότανα

Όσον αφορά την οινοποίηση, μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι η μέθοδος την οποία αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε είναι πιο ριψοκίνδυνη. Πρέπει να πετάξουμε τα σταφύλια που δεν είναι 100% υγιή και καλά, και ως αποτέλεσμα η παραγωγή είναι κατά πολύ μικρότερη από ότι σε έναν συμβατικό αμπελώνα. Στο οινοποιείο, η δουλειά συνεχίζεται με τον καθημερινό έλεγχο των γλευκών εν ζυμώσει. Δοκιμάζουμε τα κρασιά για να δούμε αν υπάρχει κανένα πρόβλημα-ελάττωμα, ελέγχουμε τις θερμοκρασίες των δεξαμενών, κάνουμε αναλύσεις στα κρασιά μέρα παρά μέρα- όπως ανάλυση πτητικής οξύτητας, ανάλυση βιομάζας (για να δούμε τον πληθυσμό των ζυμών) κτλ.

Μπορεί όντως αυτή η μέθοδος οινοποίησης να απαιτεί περισσότερο κόπο, αλλά είναι ακριβώς αυτό το είδος οινοποίησης που θα συνεχίσει να μας μαγεύει όσο δύσκολο και αν είναι, προσφέροντάς μας κρασιά με μοναδικό χαρακτήρα.

News

Our activities

We bring greek Authentic natural wines arround the world

Ria tasting Stalisma white and Nimbus Albus

Tsatziki from Eleftheria's hands

 

 

Dolmadakia

Introducing to Kamara pure wines ,our life

A discussion with Jamie Drummond from Ontario

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας

κτήμα Καμάρα /Οικογένεια Κιουτσούκη

24χλ  Θεσσαλονίκη Κιλκίς

ΤΘ 2404  / 57018 Ωραιόκαστρο

Θεσσαλονίκη Ελλάς

tel:0030 23410 64980

email:info@kamarawinery.com

Our location