Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ερυθρό NIMBUS RUSSUS

KAMARA PURE

Ετικέτα: Nimbus russus Kamara pure

Καταγωγή: Βόρεια Ελλάδα

Περιοχή: Λόφοι Καμάρα- Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

Ποικιλία: Ξινόμαυρο-Syrah-Merlot (40-30-30% blend)

Χρονιά: 2016

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά:

To πρωτότυπο αυτό μπλεντ του Ξινόμαυρου με το Μερλώ και το Σιρά φέρνει σε ακριβοδίκαιες δόσεις όλες τις αρετές και καμία από τις αδυναμίες των ποικιλιών που το συνθέτουν.

Το Σιρά είναι εκεί με το πορφυρό του χρώμα, τις νότες μαύρων μαρμελάδων και βύσσινου αλλά και την βαθειά γλύκα του ,το Μερλώ φωνάζει παρόν με υπέροχα ,έντονα φυτικά αρώματα όπως ευκάλυπτο, φασκόμηλο και εσταργκόν ενώ το Ξινόμαυρο βάζει μπαχάρια και γκάζια, με υπέροχη οξύτητα και αισθητές τανίνες.
Ωστόσο το κρασί καταφέρνει και ομογενοποιεί όλα τα παραπάνω σε ένα λίαν αρμονικό σύνολο, που είναι ιδιαίτερα ελκυστικό τώρα αλλά υπόσχεται ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση σε 2-3 χρόνια.
Στο στόμα έντονη η γεύση του μαύρου πιπεριού, της κανέλας και του μοσχοκάρυδου. Αναδύεται ευχάριστα η γήινη αίσθηση με πράσινο πιπέρι και μαύρη σοκολάτα. Πολύ ωραία δεμένο το βαρέλι με ωραίες, μαλακές τανίνες.

 

Αμπελουργικά στοιχεία:

Ποικιλία

Υποκείμενο

Έκταση/έτος φύτευσης

Έδαφος

Κατεύθυνση

Υψόμετρο

Ξινόμαυρο

Richter 110

16στρ/2008

Πηλοαμμώ-δες

Ανατολική

140μ πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας

Merlot

Richter 110

8στρ/2008

Πηλοαμμώ-δες

Ανατολική

140μ πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας

Syrah

Richter 110

6στρ/2010

Ιλυοαμμοπη-λώδες

Ανατολική

140μ πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας

 

Οινοποίηση:

 Συνοινοποίηση του Merlot με το Syrah και ξεχωριστή οινοποίηση του Ξινόμαυρου. Ζύμωση με αυθόρμητες ζύμες χωρίς την προσθήκη οινολογικών ουσιών. Ανάμιξη των παραγόμενων οίνων και παλαίωση για 12 μήνες σε παλιά βαρέλια. Εμφιάλωση με προσθήκη ελάχιστου θειώδους.

Δυνατότητα παλαίωσης:

Δυνατότητα παλαίωσης μέχρι και 10 χρόνια. Εμφιαλώνεται με φυσικό φελλό ώστε να εξασφαλίσει τη μακροχρόνια παλαίωσή του. Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος 16-18ο C.

Γευστικοί συνδυασμοί:

Το μέτριο στόμα και οι καλοδουλεμένες τανίνες "φωτογραφίζουν" σπαλομπριζόλες, παϊδάκια και ζυμαρικά με κιμά, όμως η εποχή θα φέρει δίπλα του και λαδερά όπως μπριάμ και ντομάτες γεμιστές και σουπιές κρασάτες.

Τεχνική ανάλυση:

Alc

RS

TA

FSO2

TSO2

pH

13,5%

0,3

5,14

0

0,3

3,61