Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ερυθρός Θέατρο Σκιών

KAMARA PURE

Ετικέτα: Shadow Play ερυθρό

Καταγωγή: Βόρεια Ελλάδα

Περιοχή: Λόφοι Καμάρα- Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

Ποικιλία: Ξινόμαυρο 100%

Η ιστορία της ετικέτας: Η ετικέτα αυτή απεικονίζει το παραδοσιακό ελληνικό θέατρο σκιών, τον Καραγκιόζη, έναν καθημερινό και εφευρηματικό άνθρωπο κατά την Οθωμανική κατοχή. Παρά την απλότητα του, κατάφερνε το θέατρο αυτό να παρουσιάζει πολλές διαφορετικές οπτικές της τότε κοινωνίας. Το Θέατρο Σκιών ερυθρό, είναι ένας μονοποικιλιακός οίνος, απλός μα συνάμα περίπλοκος, μια αυθεντική έκφραση της Ελληνικής ποικιλίας του Ξινομαυρου.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά:

Πλούσιο βαθύ κόκκινο χρώμα, με πολυπλοκότητα αρωμάτων. Μικρά κόκκινα φρούτα, βανίλια, δαμάσκηνα, τομάτα και μαύρη ελιά είναι τα αρώματα που μπορεί να βρει κανείς στη μύτη. Στο στόμα, έχει γεμάτο σώμα με καλά ισορροπημένες τανίνες και μακριά επίγευση.

Αμπελουργικά στοιχεία:

Ποικιλία

Υποκείμενο

Έκταση/έτος φύτευσης

Έδαφος

Κατεύθυνση

Υψόμετρο

Ξινόμαυρο

Richter 110

5στρ/2009

Πηλοαμμώ-δες σχιστολιθικό

Ανατολική

140μ πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας

 

Οινοποίηση:

Αυθόρμητη αλκοολική ζύμωση με τις γηγενείς του ζύμες και εκχύλιση με τα φλούδια για όλη τη διάρκεια της ζύμωσης. Δεν προστίθενται οινολογικές ουσίες. Το παραγόμενο κρασί παλαιώνει σε παλιά γαλλικά δρύινα βαρέλια για 12 μήνες, όπου για τους τρεις πρώτους μήνες γίνεται battonage sur lie.

Δυνατότητα παλαίωσης:

Δυνατότητα παλαίωσης μέχρι και 10 χρόνια. Εμφιαλώνεται με φυσικό φελλό ώστε να διασφαλιστεί η δυνατότητα παλαίωσης του οίνου. Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος 16-18ο C.

Γευστικοί συνδυασμοί:

Τα πιάτα κυνηγιού, τα rib eye, το χοιρινό στη σούβλα, οι σουπιές σε σάλτσα κρασιού, το βόειο κρέας με τη σάλτσα barbecue είναι μερικά από τα πιάτα που ταιριάζουν απόλυτα με αυτό το κρασί.