Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ερυθρός Θέατρο Σκιών

KAMARA PURE

Ετικέτα: Shadow play ερυθρό

Καταγωγή: Βόρεια Ελλάδα

Περιοχή: Λόφοι Καμάρα- Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

Ποικιλία: Ξινόμαυρο 100%

Χρονιά:2017

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά:

Πλούσιο βαθύ κόκκινο χρώμα, με πολυπλοκότητα αρωμάτων. Μικρά κόκκινα φρούτα, βανίλια, δαμάσκηνα, τομάτα και μαύρη ελιά είναι τα αρώματα που μπορεί να βρει κανείς στη μύτη. Στο στόμα, έχει γεμάτο σώμα με καλά ισορροπημένες τανίνες και μακριά επίγευση.

Αμπελουργικά στοιχεία:

Ποικιλία

Υποκείμενο

Έκταση/έτος φύτευσης

Έδαφος

Κατεύθυνση

Υψόμετρο

Ξινόμαυρο

Richter 110

5στρ/2009

Πηλοαμμώ-δες σχιστολιθικό

Ανατολική

140μ πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας

 

Οινοποίηση:

Το 2017 ήταν μια καλή χρονιά για τον αμπελώνα μας. Ο χειμώνας ήταν ήπιος και οι οφθαλμοί εκπτύχθηκαν νωρίς. Κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο υπήρξαν πολλές βροχές, οι οποίες δεν επηρέασαν τα σταφύλια χάρη στην εδαφοκάλυψη από βότανα και αγριόχορτα, τα οποία συνυπάρχουν αρμονικά με τα αμπέλια μέσα στον αμπελώνα. Το καλοκαίρι ήταν ζεστό κάτι το οποίο βοήθησε στην παράλληλη ωρίμανση των φαινολών και των σακχάρων μέσα στη ρόγα του σταφυλιού.

Δυνατότητα παλαίωσης:

Δυνατότητα παλαίωσης μέχρι και 10 χρόνια. Εμφιαλώνεται με φυσικό φελλό ώστε να διασφαλιστεί η δυνατότητα παλαίωσης του οίνου. Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος 16-18ο C.

Γευστικοί συνδυασμοί:

Τα πιάτα κυνηγιού, τα rib eye, το χοιρινό στη σούβλα, οι σουπιές σε σάλτσα κρασιού, το βόειο κρέας με τη σάλτσα barbecue είναι μερικά από τα πιάτα που ταιριάζουν απόλυτα με αυτό το κρασί.

Τεχνική ανάλυση:

Alc

RS

TA

FSO2

TSO2

pH

13.1

1.22

5.65

1.3

7.7

3.73