Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Λευκός Θέατρο σκιών

KAMARA PURE

Ετικέτα: Shadow play λευκό

Καταγωγή: Βόρεια Ελλάδα

Περιοχή: Λόφοι Καμάρα-Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

Ποικιλία: Ασύρτικο 100%

Η ιστορία της ετικέτας: Η ετικέτα αυτή απεικονίζει το παραδοσιακό ελληνικό θέατρο σκιών, τον Καραγκιόζη, έναν καθημερινό και εφευρηματικό άνθρωπο κατά την Οθωμανική κατοχή. Παρά την απλότητα του, κατάφερνε το θέατρο αυτό να παρουσιάζει πολλές διαφορετικές οπτικές της τότε κοινωνίας. Το Θέατρο Σκιών λευκό, είναι ένας μονοποικιλιακός οίνος, απλός μα συνάμα περίπλοκος, μια αυθεντική έκφραση της Ελληνικής ποικιλίας του Ασύρτικου.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά:

Φωτεινό χρυσό χρώμα. Πλούσια, έντονη μύτη που εξελίσσεται κάθε λεπτό στο ποτήρι. Τα αρώματα του αχλαδιού και του κυδωνιού εμφανίζονται στην αρχή δίνοντας τη θέση του στα αρώματα του φασκόμηλου, της αχιλλείας και της δάφνης αργότερα. Στο στόμα, αρμονικό με μακριά επίγευση.

Αμπελουργικά στοιχεία:

Ποικιλία

Υποκείμενο

Έκταση/έτος φύτευσης

Έδαφος

Κατεύθυνση

Υψόμετρο

Ασύρτικο

Richter 110

14στρ/2010

Ιλυοαργιλοπη-λώδες

Ανατολική

140μ πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας

 

Οινοποίηση:

Πριν τη ζύμωση, πραγματοποιείται κρυοεκχύλιση (5-8ο C) για περίπου 2 μέρες, αναλόγως τη χρονιά. Ύστερα, ο μούστος αφήνεται να ζυμώσει με τις ιθαγενείς του ζύμες σε ανοξείδωτες δεξαμενές κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας (18-21ο C). Δεν προστίθενται οινολογικές ουσίες. Αυθόρμητη αλκοολική και μηλογαλακτική ζύμωση. Ο παραγόμενος οίνος απομακρύνεται από τις χοντρές οινολάσπες και γίνεται ανάδευση αυτού με τις λεπτές οινολάσπες του για περίπου 3 μήνες. Δε γίνεται πρωτεϊνική σταθεροποίηση, παρά μόνο τρυγική.

Δυνατότητα παλαίωσης:

Δυνατότητα παλαίωσης μέχρι και 5 χρόνια. Εμφιαλώνεται με φυσικό φελλό ώστε να διασφαλιστεί η δυνατότητα παλαίωσης του οίνου. Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος 12-15ο C.

Γευστικοί συνδυασμοί:

Το κρασί αυτό συνδυάζεται υπεροχα με ψάρια και θαλασσινά, ζυμαρικά, πιάτα λαχανικών, ωριμασμένα τυριά και πουλερικά.