Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΡΕΤΣΙΝΑ

KAMARA PURE

Ετικέτα: Ρετσίνα Καμάρα

Καταγωγή: Βόρεια Ελλάδα

Περιοχή: Λόφοι Καμάρα-Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

Ποικιλία: Ροδίτης-Ασύρτικο (80-20% blend)

Κατηγορία:  Ονομασία κατά παράδοση

Η ιστορία της ετικέτας: Ένα παραδοσιακό ελληνικό κρασί που μετράει 3000 χρόνια ζωής. Η ρετσίνα Καμάρα είναι το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας αναγέννησης και επαναπροσδιορισμού ενός κρασιού που με την πάροδο του χρόνου έχασε την αίγλη του.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά:

Ανοιχτό ξανθοκίτρινο χρώμα. Στη μύτη κυριαρχούν αρώματα κίτρου, μέντας, λεμονανθού ενισχυμένα από νότες ρίγανης, θυμαριού και πεύκου. Δροσερό, λεπτεπίλεπτο  και ελαφρώς αλμυρό στον ουρανίσκο, ενώ οι απαλές νότες του ρετσινιού, του πορτοκαλιού και του γκρέιπφρουτ δένουν όλες μαζί, χαρίζοντας έναν μοναδικό συνδυασμό με μακρά επίγευση.

Αμπελουργικά στοιχεία:

Ποικιλία

Υποκείμενο

Έκταση/έτος φύτευσης

Έδαφος

Κατεύθυνση

Υψόμετρο

Ροδίτης

Richter 110

5στρ/2014

Ιλυοαργιλοπη-λώδες

Ανατολική

140μ πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας

Ασύρτικο

Richter 110

14στρ/2010

Ιλυοαργιλοπη-λώδες

Ανατολική

140μ πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας

 

Οινοποίηση:

Ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθήκη, κατά τη διάρκεια της ζύμωσης, ρετσινιού από τα βουνά της βόρειας Εύβοιας, που δίνει στη ρετσίνα τον μοναδικό αρωματικό της χαρακτήρα.

Δυνατότητα παλαίωσης:

Δυνατότητα παλαίωσης μέχρι και 2 χρόνια.

Γευστικοί συνδυασμοί:

Ένα ευκολόπιοτο κρασί που συνδυάζεται υπέροχα με πικάντικα ασιατικά πιάτα, πικάντικα ψητά κρέατα, κοτόπουλό φιλέτο με τζίντζερ και λεμονόχορτο,ψάρι, θαλασσινά μαριναρισμένα σε lime, σαλάτες, τυριά και πράσινες ελιές. Αγαπά τα όξινα αρωματικά πιάτα, το σούσυ και το νιγίρι, την τεμπούρα μικρών ψαριών, τον γαύρο μαρινάτο, αλλά και το σαγανάκι και τις τυροκροκέτες.