Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Στάλισμα λευκό

KAMARA PURE

Ετικέτα: Στάλισμα λευκό

Καταγωγή: Βόρεια Ελλάδα

Περιοχή:  Λόφοι Καμάρα-Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

Ποικιλία: Μαλαγουζιά-Ξινόμαυρο (80-20% blend)

Χρονιά: 2017

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά:

Λαμπερό κιτρινοπράσινο χρώμα. Στη μύτη έρχονται σιγά σιγά τα εσπεριδοειδή με νότες περγαμόντου, έντονη αίσθηση γιασεμιού με έντονα τα βοτανικά χαρακτηριστικά (αχιλλεία, άγρια βότανα). Στο τέλος αφήνει το άρωμα του πράσινου μήλου με lime και πράσινη παπάγια. Τα αρώματά του αναπτύσσονται έντονα αν η φιάλη ανοίξει μισή ώρα πριν το σερβίρισμα .Είναι κρασί της υπομονής που τα αρώματα αναδεικνύονται σιγά σιγά και διαρκούν. Στο στόμα τραγανή οξύτητα που διαρκεί (λόγω του ξινόμαυρου) με μια διάχυτη μεταλλικότητα και μια όμορφη αίσθηση αλμυρότητας.

Αμπελουργικά στοιχεία:

Ποικιλία

Υποκείμενο

Έκταση/έτος φύτευσης

Έδαφος

Κατεύθυνση

Υψόμετρο

Μαλαγουζιά

Richter 110

24στρ/2008

Αργιλοπηλώ-δες

Ανατολική

140μ πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας

Ξινόμαυρο

Richter 110

16στρ/2008

Πηλοαμμώ-δες σχιστολιθικό

Ανατολική

140μ πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας

 

Οινοποίηση:

Οινοποίηση της κάθε ποικιλίας ξεχωριστά, τρύγος των σταφυλιών όταν τα σάκχαρα είναι 11.5Be έτσι ώστε να κρατήσουμε οξύτητα και φρέσκα αρώματα, στην συνέχεια μπλεντάρισμα των δύο ποικιλιών και battonage με τις ψιλές λάσπες του για τουλάχιστον ένα τρίμηνο. Δεν πραγματοποιείται πρωτεϊνική σταθεροποίηση, παρά μόνο τρυγική. Ελάχιστες οινολογικές επεμβάσεις και εμφιάλωση αργά την επόμενη άνοιξη χωρίς την προσθήκη θειωδών.

Δυνατότητα παλαίωσης:

Δυνατότητα παλαίωσης μέχρι και 5 χρόνια. Εμφιαλώνεται με φυσικό φελλό έτσι ώστε να διασφαλιστεί η δυνατότητα παλαίωσης του οίνου. Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος 12-16ο C.

Γευστικοί συνδυασμοί:

Από τα λίγα λευκά μπλεντ της Μαλαγουζιάς που ταιριάζει τόσο καλά με κρέατα όσο και με ψάρια. Πολύ δυνατός ο συνδυασμός με ΤBon steak, λιπαρά ψάρια, λιπαρά τυριά, ψαρονέφρι αλά κρέμΕξαιρετικός ο συνδυασμός με φρέσκα κρίταμα.

Τεχνική ανάλυση:

Alc

RS

TA

FSO2

TSO2

pH

12%

0,3

5,45

0.6

7,5

3,16