Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Στάλισμα ροζέ

KAMARA PURE

Ετικέτα: Στάλισμα ροζέ

Καταγωγή: Βόρεια Ελλάδα

Περιοχή: Λόφοι Καμάρα- Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

Ποικιλία: Ξινόμαυρο

Χρονιά: 2017

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά:

Χρώμα σκούρο ροζέ. Στη μύτη ξεχωρίζει η χαρακτηριστική λιαστή τομάτα και η μαύρη τσακιστή ελιά, χαρακτηριστικό του Ξινόμαυρου με νότες φράουλας και βατόμουρου. Στο στόμα, νευρική αλλά ισορροπημένη οξύτητα ,με σώμα γεμάτο αναδίδοντας πολλά φρούτα.

Αμπελουργικά στοιχεία:

Ποικιλία

Υποκείμενο

Έκταση/έτος φύτευσης

Έδαφος

Κατεύθυνση

Υψόμετρο

Ξινόμαυρο

Richter 110

9στρ/2008

Αργιλοπηλώ-δες

Ανατολική

140μ πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας

 

Οινοποίηση:

Το κρασί ζυμώνεται με τις ιθαγενείς του ζύμες, αποφεύγοντας παράλληλα όσο γίνεται την οποιαδήποτε οινολογική παρέμβαση. Δεν προστίθενται οινολογικές ουσίες. Μετά τη ζύμωση, το κρασί μπαίνει για 2 μήνες σε παλιά δρύινα βαρέλια και τα αναδεύουμε με τις λεπτές οινολάσπες του. Δεν πραγματοποιείται πρωτεϊνική σταθεροποίηση, παρά μόνο τρυγική σταθεροποίηση. Την επόμενη άνοιξη εμφιαλώνεται χωρίς να προηγηθεί φιλτράρισμα του οίνου ή προσθήκη θειωδών.

Δυνατότητα παλαίωσης:

Δυνατότητα παλαίωσης μέχρι και 3 χρόνια. Εμφιαλώνεται με φυσικό φελλό, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η δυνατότητα παλαίωσης του οίνου. Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος 12-16ο C.

Γευστικοί συνδυασμοί:

Απίθανος ο συνδυασμός με λαδερά φαγητά της ελληνικής κουζίνας (μπριάμ, γεμιστές τομάτες, μουσακάς, ιμάμ), μοσχάρι κοκκινιστό, Χουκιάν μπεγιαρντί, αλλά και λιπαρά τυριά.Εξαιρετικός συνδυασμός με σορμπέ.

Τεχνική ανάλυση:

Alc

RS

TA

FSO2

TSO2

pH

13%

8.8

6.00

0.6

7.4

3,36