Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ριτινίτης NIMBUS RITINITIS

KAMARA PURE

Ετικέτα: Nimbus Ritinitis Kamara pure

Καταγωγή: Βόρεια Ελλάδα

Περιοχή: Λόφοι Καμάρα-Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

Ποικιλία: Ασύρτικο maceration 100%

Tύπος: Ρετσίνα Orange

Χρονιά: 2017

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά:

Χρώμα λαμπερό, πορτοκαλί και λίγο θολό (δεν έχει γίνει πρωτεϊνική σταθερότητα) Εκφραστική μύτη με ένα δάσος από κέδρους που γειτονεύει με ένα λεμονοδάσος κι από κοντά ένα λιβάδι με ανθισμένα βότανα..
Στο στόμα όλη η ελληνική ύπαιθρος μαζεμένη. Όλων των ειδών τα κίτρα, λίγο πορτοκάλι, λίγο νεράντζι, λίγο περγαμόντο και πολύ φρέσκο λεμόνι, φρέσκος χυμός ,λεμονανθοί, φύλλα λεμονιάς .Βότανα (θυμάρι, ρίγανη, δενδρολίβανο) λίγες απαλές τανίνες και πολύ νόστιμο ρετσίνι.
Πλούσιο στόμα με οξύτητα μάλλον υψηλή πολύ καλά ενσωματωμένη σε ένα αρμονικό σύνολο.
Τελειώνει όμορφα με τα λεμονάτα αρώματα του στόματος, κίτρινα φρούτα, ώριμα φρέσκα βερίκοκα ,βότανα και την απογείωση δίνει η μαστίχα.

Αμπελουργικά στοιχεία:

Ποικιλία

Υποκείμενο

Έκταση/έτος φύτευσης

Έδαφος

Κατεύθυνση

Υψόμετρο

Ασύρτικο

Richter 110

14στρ/2010

Ιλυοαργιλοπη-λώδες

Ανατολική

140μ πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας

 

Οινοποίηση:

Τα στέμφυλα του Ασύρτικου μένουν στην ανοξείδωτη δεξαμενή μαζί με τον μούστο για 5 μέρες σε χαμηλή θερμοκρασία. Στη συνέχεια απομακρύνονται τα στέμφυλα, μένει ο πρόρωγος και ακολουθεί η ζύμωση του μούστου σε θερμοκρασία 18º- 21º C για 20 μέρες. Κατά τη ζύμωση προστίθεται ρετσίνι πεύκου υψηλής ποιότητας από τα βουνά της Βόρειας Εύβοιας, σύμφωνα με αρχαία συνταγή. Ζυμώνεται με αυτόχθονες ζύμες, χωρίς καμία άλλη προσθήκη. Στο τέλος της ζύμωσης ακολουθεί αυθόρμητη μηλογαλακτική ζύμωση. Το κρασί στο τέλος απολασπώνεται και μένει για τρεις μήνες στις λεπτές του οινολάσπες. Δε γίνεται πρωτεϊνική σταθεροποίηση, μόνο τρυγική.

Δυνατότητα παλαίωσης:

Δυνατότητα παλαίωσης μέχρι και 5 χρόνια. Εμφιαλώνεται με φυσικό φελλό για βέλτιστη παλαίωση. Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος 12-16ο C.

Γευστικοί συνδυασμοί:

Συνοδεύει εξαιρετικά φρέσκα θαλασσινά, ψαράκια τηγανισμένα, λευκά κρέατα στη σχάρα. Ταιριάζει όμορφα με πιάτα μαγειρεμένα με λεμονάτες σάλτσες, σάλτσες φρούτων με τζίντζερ και καυτερές σάλτσες.Συνδυάζεται όμορφα με ζυμαρικά με τρούφα ή άγρια μανιτάρια.

Τεχνική ανάλυση:

Alc

RS

TA

FSO2

TSO2

pH

13%

0,3

4.8

0.3

3.2

3,4